Cu câteva zile în urmă Air France a operat primul zbor spre Africa de Sud cu o aeronavă de tipul Airbus A380. Aceste aeronave au 538 locuri fiecare și sunt dotate cu 3 clase de confort, La Première (First), Affaires (Business) și Voyageur, echivalentă cu Economy. Începând cu 28 martie 2010 compania franceză le va utiliza pe trei din cele șapte curse săptămânale operate pe ruta Paris(Charles de Gaulle)-Johannesburg urmând ca treptat toate zborurile pe această rută să fie opeate cu aeronave A380.
Pierre-Henri Gourgeon, CEO Air France-KLM a declarat pe acest subiect că utilizarea aeronavelor A380 pe ruta Paris-Johannesburg la puțin timp după inaugurarea lor pe ruta Paris-New York, în noiembrie anul trecut, arată importanța pe care o acordă Air France serviciilor sale în Africa și în special în Africa de Sud, țară în care compania franceză este prezentă încă din 1953.
Ruta este cu atât mai importantă cu cât se știe prea bine că anul acesta Africa de Sud va organiza Campionatul Mondial de Fotbal.