După ce și ultima încercare de privatizare a companiei aeriene Malév a eșuat, statul maghiar va deveni din nou acționar majoritar prin preluarea a 95% din acțiunile companiei de la o bancă rusească ce deținea până acum majoritatea, informează Bloomberg.
Potrivit informațiilor publicate de ministerul ungar de finanțe, Guvernul va oferi Malév 25,2 miliarde forinți (aproximativ 93,4 milioane euro), prin conversia creanțelor în acțiuni și plata unei sume în numerar.
Prin aceasta Ungaria va deveni acționarul majoritar, în locul băncii ruse Vnesheconombank, care va rămâne cu 5% din acțiuni. Vnesheconombank deținea pachetul majoritar din 2009 când a preluat acțiunile vândute în anul 2007 firmei AirBridge, aparținând lui Boris Abramovici.
Guvernul maghiar dorește implementarea unui plan major de restructurare care include și disponibilizări, pentru a putea astfel aduce compania pe profit până în anul 2012. În ceea ce privește funcția de director general, ministerul l-a reconfirmat pe Martin Gauss.