Aeroportul Internațional Henri Coandă a a făcut public topul primelor cinci companii după numărul de pasageri adus pe aeroport. Situația se prezintă după cum urmează, pe primul loc se află Tarom din România, pe doi, Lufthansa din Germania, pe trei, KLM din Olanda, pe patru Air France, din Franţa și pe cinci EasyJet din Marea Britanie, primele patru fiind curse regulate.

Statisticile se bazează pe datele primelor opt luni, aeroportul având o cifră de afaceri ce aproximativ 200 milioane lei ( aproximativ 47,3 milioane euro), ceea ce reprezintă o creștere cu 5% față de aceași perioadă din 2008 chiar dacă numărul de pasageri a fost în ușoară scădere cu 13%.

Deși pe Aeroportul Internațional Henri Coandă traficul business reprezintă circa 40% în această perioadă de criză există o tendință de migrație de la cursele regulate spre cursele low-cost susțin oficialii aeroportului. Totodată putem spune că viitorul nu sună deloc rău ținând cont că în septembrie mai multe companii și-au manifestat intenția de a opera curse pe AIHC, printre aceștia se numără Air Baltic, Norwegian Air Shuttle și Athens Airways iar analiștii susțin că piața românescă este în continuare atractivă pentru operatorii aerieni mai ales pentru faptul că nu a ajuns la maturitate.