Compania Iberia a înregistrat date foarte bune în ceea ce privește gradul de ocupare, acesta îmbunătățindu-se cu 5,9% în luna ianuarie a anului în curs față de luna ianuarie a anului trecut. Gradul de ocupare atins, de 80%, cât și creșterea pe toate piețele înseamnă atingerea unui record istoric pentru Iberia pe luna ianuarie.
Printr-o comparație directă cu ianuarie 2009, gradul de ocupare pentru zborurile cu rază lungă de acțiune a crescut cu 5,7% până la un procent de 88,1%. Aceeași creștere procentuală s-a înregistrat și pentru conexiunile cu America Latină, deși creșterea gradului de ocupare pe aceste rute s-a înregistrat pe fondul reducerii ofertei de către compania spaniolă cu 5,7%.
În ceea ce privește rutele pe relația cu America de Nord și Europa, coeficientul de creștere al gradului de ocupare s-a situat la aproximativ 7%. Rezultatele cele mai bune au fost înregistrate pentru conexiunile cu Africa și Orientul Apropiat, nu atât pentru creșterea gradului de acupare care s-a situat în jurul a 7%, un procent foarte bun, cât mai ales pentru creșterea cererii cu 14,9%.

Cu toate că Iberia a început anul 2010 bine, specialiștii estimează că mâine compania va prezenta un bilanț negativ record pe 2009.