Începând cu 1 martie compania Iberia va aplica noi tarife normelor de bagaj gratuit, schimbări semnificative înregistrându-se atât pentru zborurile cu rază lungă, medie și scurtă.
Măsurile se doresc a fi un stimul pentru pasagerii ce aleg clasa Premium dar în același timp reprezintă și o palmă dată celor ce optează pentru clasa economică în special în cazul zborurilor cu rază lungă.
La clasa economică li se va permite pasagerilor doar un bagaj de până la 23 kg, pentru zborurile cu rază scurtă și medie, pentru clasa Business limita este de 46 kg în două valize.
Pasagerii afiliați programului Iberia Plus Platino/Oro/Plata vor beneficia printre alte beneficii și de un bagaj adițional normei de bagaj gratuit aferente clasei.
În cazul biletelor ce prevăd doar o singură valiză ca normă de bagaj gratuită, se va permite o a doua valiză contra cost, 50 euro dacă se plătește online sau 60 euro la aeroport.
Intrarea în vigoare a acestor modificări nu va afecta politica în ceea ce privește bagajul de mână, iar biletele cumpărate înainte de 1 martie 2010 vor beneficia de norma de bagaj gratuit anterioară.