În urma unei întâlniri avută la Iași cu șefii administrației județene, ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a declarat că firmele britanice ar putea investi în proiectul de modernizare al Aeroportului Internațional Iași.
După spusele acestuia, zona Iașiului este o zonă interesantă, investitorii putându-se concetra pe IT, agricultură, în domeniul proiectelor concrete fiind identificată și dezvoltarea aeroportului și sectorului universitar.
Acest proiect de modernizare a aeroportului din Iași a fost lansat în anul 2006 de către Consiliul Județean, suma necesară pentru finanțare fiind de aproximativ 200 milioane euro. Între timp proiectul a fost blocat după întocmirea studiului de fezabilitate, fiind necesare schimburi de teren pentru asigurarea suprafeței pistei.
Recent, inițiativa parlamentară prin care se vor face schimburile de teren a reușit să treacă de o parte a comisiilor parlamentare, ea urmând a fi introdusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților ca mai apoi să se poată demara procedurile de licitație pentru realizarea pistei, investiție de aproximativ 50 milioane euro.
În ultimii 3 ani și-au mai manifestat interesul pentru modernizarea aeroportului ieșean, companii din Austria, Canada, China, Italia și Germania.