EasyJet a anunțat că anulează 23 de zboruri ce au ca destinație Spania, printre aeroporturile afectate de această decizie aflându-se cele din Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Málaga, Lanzarote și Alicante, 12 dintre aceste zboruri făceau legătura între diferite orașe spaniole și aeroportul din Liverpool ce este afectat de condiții meteo nefavorabile, aceasta fiind și cauza anulării altor 3 zboruri pe relația cu Manchester.
Alte zboruri la care s-a renunțat făceau legătura între aeroportul Barajas (Madrid) și aeroporturile Gatwick (Londra), Charles de Gaulle (Paris), Amsterdam și Toulouse.

Cum era de așteptat anularea zborurilor a afectat duminica trecută pe relația Marraquech – Madrid aproximativ 130 de spanioli dintre aceștia majoritatea întorcându-se cu un zbor operat de compania Vueling din orașul Casablanca cu destinatia Barcelona. Restul persoanelor, peste 20 de spanioli, au rămas în orașul marocan Marrakech așteptând să se întoarcă acasă.
Unii dintre pasagerii afectați au declarat că vor ține legătura și vor depune o plângere împotriva companiei pentru problemele create plus costurile suplimentare în medie de 250 de euro pe care au trebuit să le suporte în urma celor întâmplate.