DeltaAirlines

Compania cu sediul în Atlanta, Delta Airlines, cea mai mare companie aeriană din lume a realizat cel mai mare profit trimestrial din ultimii zece ani, reușind să încheie al doilea trimestru al anului în curs cu un profit de 267 milioane de dolari (55 cenți pe acțiune), asta comparativ cu pierderea de 257 milioane de dolari înregistrată anul trecut în aceeași perioadă.
Această sumă reprezentând câștigul într-al doilea trimestru al acestui an este cel mai mare profit înregistrat de compania Delta din al doilea trimestru al anului 2000 încoace. Profitul se datorează în mare parte creșterii cererii, prețurilor practicate de companie și în special ofertei de zboruri internaționale și de tip business.
Încasările obținute per pasager și per milă, principalul indicator folosit de companiile aeriene pentru a măsura evoluția cifrei de afaceri s-au situat în al doilea trimestru la cifra de 11,94 cenți, în creștere de la 11,44 cenți, cifră înregistrată în primul trimestru, ceea ce presupune creșteri interanuale de 19,4 % și de respectiv 14,2%.