Într-un anunț făcut public astăzi, 12 martie, sindicatul Unite a confirmat greva, aceasta este prevăzută trei zile începând cu 20 martie adică 20, 21 și 22 martie plus alte patru zile începând cu 27 martie, adică 27, 28, 29 și 30 martie.
Len McCluskey, asistentul secretarului general al Unite a declarat astăzi într-o conferință de presa că piloții au fost “împinși” de către conducerea British Airways într-o poziție din care greva a devenit inevitabilă.
Totuși McCluskey speră că British Airways va veni chiar și în ultima clipă cu o ofertă revizuită, sugerând că greva ar putea evitată.
În răspuns, British Airways s-a declarat extrem de dezamăgită considerând că decizia Unite ar putea perturba zborurile a sute de mii de pasageri în perioada sărbătorilor de Paști. Totodată oficialii au mai declarat că vor face tot posibilul ca planurile de călătorie ale pasagerilor săi sa nu fie afectate, compania încercând să mențină funcționarea următoarelor servicii în caz de grevă:

– toate zborurile de pe London City Airport (LCY) Londra, inclusiv zborurile pe distanță lungă spre aeroportul JFK, New York
– de pe Gatwick (LGW), toate zborurile pe distanță lungă și 50% din cele pe distanță scurtă
– de pe Heathrow (LHR), un număr însemnat de zboruri atât pe distanță lungă cât și scurtă.

Puteți contacta direct British Airways România la această adresă: http://www.britishairways.com/travel/ctclist/public/en_ro/About_Country=RO