Compania Air Europa, membră a grupului Globalia negociază cu Alitalia și KLM pentru a putea lărgi colaborarea cu aceste două companii aeriene și pentru a-și extinde oferta de zboruri, atât spre destinații din Europa cât și de pe continentul american.
José María Hoyos, director adjunct, a declarat că în noiembrie compania va începe să opereze zboruri între Madrid și Panama, trei sau patru curse pe săptămână și negociază cu KLM, companie care operează deja în Panama, în vederea stabilirii unui acord de tip code-share, astfel fiind posibilă mărirea frecvenței prin introducerea curselor zilnice. Cu cei de la KLM, Air Europa mai poartă negocieri pentru exploatarea rutei Madrid-Amsterdam.
În ceea ce privește Alitalia, Air Europa oferă zboruri în parteneriat pe ruta Madrid-Milano și negociază pentru ruta Madrid-Roma. De asemenea se mai poartă negocieri pentru lansarea unor rute noi în colaborare cu cei de la Alitalia între Spania și Italia.
Air Europa are un plan îndrazneț de expansiune pe fondul reducerii ofertelor și prețurilor în sectorul transporturilor aeriene. Printre altele compania studiză piața pentru posibila lansarea a unei curse Madrid-Puerto Rico, undeva între octombrie și ianuarie anul viitor, în timp ce curse spre Bogotá și México D.F (Distrito Federal) stau pe lista de așteptare a companiei, depinzând în mare măsură de livrarea aeronavelor Boeing 787 Dreamliner, opt la număr.