Air Berlin a reușit să își mărească procentul de participare din cadrul companiei fostului campion de formula 1 Niki Lauda de la 24 la 49,9%, prin această mișcare Air Berlin dorind șă își întărească poziția pe piața europeană.
Joachim Hunold, CEO la Air Berlin a declarat: “după ani de colaborare cu Niki, pasul făcut reprezintă evoluția logică”. Tot din spusele lui Hunold, integrarea Niki în grupul Air Berlin va facilita expansiunea în Europa, eficiența și flexibilitatea în ceea ce privește rutele cât și armonizarea produselor și reducerea costurilor.
Această integrare va mări flota Air Berlin cu 11 aeronave, planul pentru 2010 al Niki însemnând printre altele noi conexiuni spre Sofia, București, Copenhaga, Nisa și rute adiționale precum sunt Olbia / Cagliari, Belgrad și Barcelona, care să completeze rețeaua Air Berlin.
În următorii 3 ani se prevede integrarea în totalitate a Niki în grupul Air Berlin, cu toate astea Niki va opera în continuare ca o companie independentă, cu gestiune și denumire proprie.
La final Joachim Hunold a mai declarat că Niki completează foarte bine Air Berlin, “Pentru Air Berlin, hub-ul din Viena deschide accesul spre piața în rapidă dezvoltare din Europa de Est”.