Air Berlin a semnat o cerere de aderare la alianța Oneworld urmând ca din primavara anului 2012 să devină al 14-lea membru. Compania germană a anunțat că cererea sa a fost realizată cu sprijinul Iberia și British Airways, informând totodată că a și semnat acorduri de colaborare cu finlandezii de la Finnair și nordamericanii de la American Airlines.
Acordurile au darul de a permite Air Berlin să lanseze oferte comune, împreună cu aceste linii aeriene pentru destinații din Europa, SUA și Asia.
Oneworld este în momentul de față a 3-a alianță aerienă din lume după Star Alliance, formată în jurul celor de la Lufthansa în 1999 și Sky Team formată în jurul Air France-KLM în anul 2000.

Din Oneworld fac parte American Airlines (SUA), British Airways (UK), Finnair (Finlanda), Iberia (Spania), Cathay Pacific (Hong Kong), Japan Airlines (Japonia), LAN (Chile), Malev (Ungaria), Mexicana (Mexic), Qantas (Australia) și Royal Jordania (Iordania), au depuse cereri de aderare S7 Airlines din Rusia și Kingfisher Airlines din India.